piątek, 13 listopada 2009
Dieta jesienna
Zbliżają się prawdziwie jesienne chłody, w zasadzie zima już za pasem. Warto przygotować się do tego okresu spożywając duże ilości warzyw i owoców. Wbrew pozorom sezon na warzywa jeszcze trwa. Na stołach króluje dynia, która doskonale komponuje się z różnorakimi warzywami a nawet owocami.
Na rynku dostępne są gotowe surówki, w które warto się zaopatrzyć z kilku powodów, choćby z tego, iż są gotowe do podania na stół, a przy tym bardzo zdrowe, bo wykonane z wielu rodzajów warzyw i owoców.
Trzeba korzystać z tej okazji, gdyż w niedługim czasie nie będą one dostępne. Gorąco polecam także jarmuż - który jest niedocenionym a bardzo zdrowym warzywem zielonym dostępnym nawet po przymrozkach, które czynią go bardziej delikatnym w smaku.
Nie zapominajmy również o spożywaniu dużych ilości czosnku i cebuli, gdyż maja one działania uodparniające i wirusobójcze.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz