piątek, 13 listopada 2009

Dieta jesienna


Zbliżają się prawdziwie jesienne chłody, w zasadzie zima już za pasem. Warto przygotować się do tego okresu spożywając duże ilości warzyw i owoców. Wbrew pozorom sezon na warzywa jeszcze trwa. Na stołach króluje dynia, która doskonale komponuje się z różnorakimi warzywami a nawet owocami.

Na rynku dostępne są gotowe surówki, w które warto się zaopatrzyć z kilku powodów, choćby z tego, iż są gotowe do podania na stół, a przy tym bardzo zdrowe, bo wykonane z wielu rodzajów warzyw i owoców.
Trzeba korzystać z tej okazji, gdyż w niedługim czasie nie będą one dostępne. Gorąco polecam także jarmuż - który jest niedocenionym a bardzo zdrowym warzywem zielonym dostępnym nawet po przymrozkach, które czynią go bardziej delikatnym w smaku.

Nie zapominajmy również o spożywaniu dużych ilości czosnku i cebuli, gdyż maja one działania uodparniające i wirusobójcze.
Jeśli zainteresował Cię ten post, dołącz do mojego newslettera:
Email
Imię
Zgadzam się z polityką prywatności

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...